dilluns, 16 de febrer del 2009

PRÀCTIQUES AL SEMTAC

Avui toca seminari sobre les TIC-TAC, és a dir tecnologies de la informació o tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement. Esperem que no les anomenin TOC ((tecnologies obsoletes i canviants))o TUC ((Tecnologies usades i canviades))o vés a saber com. N'hi ha per llogar-hi cadires amb el nom.
Els professors i professores que hi assistim som els encarregats de les aules d'informàtica de les respectives escoles i avui ens toca fer pràctiques amb les eines del GOOGLE: iGoogle, calendar ,Gmail, Picassa i també el Blogger.
Com que jo ja tinc una cosa de cada, doncs... a jugar una miqueta! Ui, si ho sap la directora de l'escola!!!

dissabte, 7 de febrer del 2009

Us agraden els meus "widgets"?

Uiiii!!! Potser ja n'hi tinc massa? Espero que no. Així si us interessa alguna notícia amb un sol CLIC ja hi sou.

divendres, 6 de febrer del 2009

Novetats a la vista

Avui m'ha escrit una amiga d'infància i que ara viu a València i m'ha parlat de la llista de seguidors-es del bloc. Bé, li faig una mirada i res de res, o sigui que he anant a l'edició del bloc i EUREKA! allà hi havia el petit "gadget" per a veure qui treu el nas per aquest bloc que tinc bastant abandonat.

Sí que m'hi passo estona voltant per aquest Internet, i anant d'ací d'allà, però últimament no hi escric gaire o gens. Potser m'he dedicat a llegir uns llibre que vaig comprar ara fa un any. Per poder seguir-los m'he comprat, enguany, dues guies i un audio llibre llegit pel mateix autor.

Tot s'ha de dir: és una trilogia potser per a infants i joves (i vells) escrita en anglès i per això ho trobava un pèl o dos difícil. Es tracta de ""HIS DARK MATERIALS by PHILIP PULLMAN"". M'ha agradat molt poder seguir el primer llibre tot sentint la dramatització de la història dins la qual l'autor feia la veu del narrador.

També passo molta estona preparant activitats de català par a la PDI -Pissarra Digital Interactiva- que tenim a la classe i així ja tinc la feina feta i els nens-nenes s'ho passen millor que amb un llapis i un paper. Amb un llapis i un paper prefereixen dibuixar i pintar però les altres coses es poden fer entre tots a la pissarra, on es poden moure, ampliar, pintar, amagar, posar-hi veu, jugar. Aquestes pissarres SÓN una joia.

Ahir mateix vaig llegir a la web de la marca que nosaltres tenim a l'escola que els últims models tenen com a novetat el ""TOUCH DETECTION"" és a dir que la pissarra detecta quan vols escriure amb el boli, moure algun element amb el dit o bé esborrar amb la mà, sense necessitat d'agafar o deixar cada bol.i i esborrador com ara amb la que tenim. Però no em queixo JO n'estic mot contenta i crec que els alumnes també.

Si us en voleu fer una idea... seria com pantalla de la Caixa on marquem el que volem amb el dit però en forma de pissarra penjada a la paret i blanca. O bé com una pantalla de cine on s'hi pot escriure, posar dibuixos... una pantalla d'ordinador interactiva. Si voleu més informació podeu mirar els vídeos al Youtube