dissabte, 31 de juliol del 2010

FOTOGRAFIA DIGITAL

Ja abans que sorgís la fotografia digital ja m'agradava fer fotos. El problema era, com ja és sabut, que no sabies si les fotos eren bones fins que no les havies revelat. I com que no sóc cap artista l'activitat no recompensava gaire.

Em sembla que va ser el 1997, i abans de passar unes vacances a Anglaterra, que em vaig comprar la meva primera màquina digital. Renoi!, hi havia poca oferta, però de sobte les maquinetes van sorgir com bolets i la feina la tenim per triar a veure què ens pot anar millor.

Fa dos estius vaig caure per culpa de voler córrer per fer una foto. Aleshores vaig decidir que necessitava una màquina amb pantalla mòbil. Me la compro cap al maig del 2009 i al cap de 4 dies surten les reflex digitals que també tenen aquest tipus de pantalleta.

Amb una màquina digital ho pots fotografiar tot i més, i després llençar-ho si no t'agrada... o ho pots perdre en dos dies o dos anys segons el suport, la temperatura, etc. Des de l'estiu passat faig un recull de fotos i en demano un foto-llibre, a veure si duren. A més a més el pots veure sense suport de CAP màquina, fins i tot a sota un pi.

Amb aquestes màquines he aconseguit fer una cosa que sempre havia volgut aconseguir i no podia, no l'entenia i no em sortia. Tenir un primer pla enfocat i el darrera desenfocat. UAUUUU!!!, ara ho faig a tort i a dret i les plantes i les floretes i els animalons em queden preciosos.

I ara què en faig de les floretes i animalons?? Ah, sí, un àlbum. Però a més a més m'he apuntat a ""biodiversidadvirtual.com"" i allí hi ha una pila -o no- de gent que identifiquen les plantes, insectes, aus, molses, algues, etc etc etc i entre tots i totes es crea un arxiu de plantes i animals ben GROS. Jo hi tinc una mica de cada. Vejam: 369 plantes, 110 insectes, 15 ocells, 1 mamífer, 2 o 3 rèptils,algun nuvolet i no sé què més.

Com podeu veure hi ha força varietat de temes que es poden fotografiar i guardar per a la posteritat. Us poso l'adreça d'una de les meves fotos preferides:
Adela australis (Heydenreich, 1851) Espero que us agradi.

1 comentari:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

HOLA IRENE: JA LES SEGUEIXO LES TEVES FOTOGRAFIAS JA.

I M´ENCANTAN.

JO ARA TAMBÉ HI HE TROBAT EL CUQUET

I QUAND VEIG UN NÚVOL QUE M´AGRADA APA CORRENS A RETRATARLO.

PETONS, Montserrat